Pozdravljene ljubiteljice burgerjev, pozdravljeni ljubitelji burgerjev. Pravijo, da pozimi burgerji še bolj pašejo. Čeprav prave zime pri nas še ni, se pravih burgerjev najde kar nekaj. V miru lahko zatrdiva, da D’Burger sodi med tiste taprave. Fantje so začeli s čisto pravim “food truckom” in takrat enkrat, na njihovih začetkih je bolj lačna polovica najinega dueta poiskusila novi burger v mestu. Takrat je razočaranje prevladalo nad navdušenjem, zato se je obisk novega D’Burger “plejsa” kar nekako prestavljal. No, ampak veseli december je bil res veseli, zato smo se tokrat v razširjeni izvedbi na burger odpravili trije somišljeniki. Novi D’Burger Place se nahaja pri BTCju, natančneje v sklopu trampolin parka WOOP! Ljubljana. Veliko parkirišče zagotovljeno, lokacija pa vsaj po našem mnenju odlična. Prišli smo v času kosila in lokal je bil lepo popolnjen, “proizvodnja” pa je potekala hitro in z nasmehom na obrazu. Dobra volja zaposlenih in prijetno vzdušje dandanes ni pravilo, zato smo bili nad obojim prijetno presenečeni. Posegli smo po naročilu “našega” klasika in sicer d’Slaninc burgerja, seveda pa smo zaradi lakote naročili tudi njihov hišni krompirček, ter namesto sladice še d’Šef burger. Morda je vredno pred poglobljeno analizo poobedovanega omeniti še dejstvo, da na mestu lahko izbirate kar med nekaj zanimivimi znamkami piva, kar vsekakor ni zanemarljiv podatek.

“Biper” se je kaj hitro zatresel in čas je bil za obed. Prvi vtis zelo vzpodbuden. Res lep, šolski primer burgerja, velikost vzpodbudna, videne komponente prav tako. Ob prvem ugrizu je bilo jasno, da je burger pripravljen s srcem in da je pred postrežbo počival ravno prav časa, da se je meso uležalo. Kruhova bombetka dobra, lahko bi skoraj zatrdili, da smo jo v preteklosti okusili že v nekem drugem ljubljanskem burgerju ali celo dveh. Bila je pravilno popečena in okusna, toda vseeno ni bilo presežek, prej je bila bližje klasiki. Paradižnik in solata lepa, razmeroma okusna za ta čas, toda kljub temu ugotavljava, da so nama bolj všeč burgerji brez paradižnika. Zakaj? O tem kdaj drugič… Zadovoljni smo bili, ker je bilo omakco videti in čutiti in bila je prav dobra, ter je lepo dopolnjevala ostale komponente burgerja. Sir konkreten in prepoznaven, lepo raztopljen (malo rezerve je še imel), toda zopet brez tistega malo bolj močnega okusa, okusa s karakterjem. Danes za konec puščava najpomembnejši del vsakega dobrega (in seveda tudi manj dobrega) burgerja, mesno polpetko. Bili smo priča dostavi, tako da smo prepoznali kje pripravljajo hišno mešanico, tako da smo vedeli, da meso ne bo razočaralo. In tudi ni. Zadovoljiva struktura, slanost prava, pogrešali smo pikico popra, glede na zadovoljivo debelino polpeta pa smo pogrešali medium obdelavo. Meso je bilo rahlo prepečeno, toda ne preveč, saj je še ohranilo dovolj sočnosti.

V celoti gledano je d’Burger Place pravi naslov za ljubitelje burgerjev. Sprejemljiva cena (5,80 EUR D’Slaninc, 3,80 EUR Party krompirček), prijazno osebje, dober ambient in parkirišče dodajo svoje. Sam burger je dober, ni pa “Umami” presežek. Po razmisleku in pogovoru smo sodelujoči ugotovili, da bi d’Burger po konceptu in kvaliteti z lahkoto postavili ob bok Hood Burgerju in Lars & Sven burgerju. Vsekakor se še vidimo na “plejsu” 🙂

Ocena: 8,0/10

Lokacija: